Lee Towers – Rotterdam

Twee van de voormalige Marconitorens ofwel Europoint torens worden getransformeerd van kantoren naar woontorens.  Met de transformatie hebben de torens ook een nieuwe naam gekregen: ‘De Lee Towers’. In de torens worden 883 huurwoningen gerealiseerd.

De 883 full service huur appartementen hebben een oppervlakte tussen de 40 tot 120 vierkante meter. De meeste woningen zijn studio’s (40 m2) en twee kamer appartementen (70 m2) welke zijn bedoelt voor expats of starters op de woningmarkt. In het gebouw zal ook een conciërge aanwezig zijn. De bovenste twee verdiepingen, die voorheen plaats boden voor de installaties, zijn omgebouwd tot penthouses van 120 m², die twee bouwlagen beslaan en een vide aan de gevel hebben. Op het dak van beide torens komt een gemeenschappelijk terras voor bewoners met uitzicht op de stad en de haven.

Op de begane grond van de Lee Towers komen verschillende nieuwe horecavoorzieningen met werk- of ontmoetingsplekken. Ook komen hier een aantal gemeenschappelijke functies, zoals een filmzaal en gym met sauna en een wasserette. Het oude entreegebouw tussen de twee torens gaat plaats maken voor een nieuwe tuin en een riante luifel, waaronder zich de glazen lobby voor beide torens bevindt.

Ignis brandpreventie gaat hier doorvoeringen en sparingen voorzien van brandwerende afdichtingen en tevens de hoofddraagconstructie brandwerend bekleden. Wij werken hier samen met Van de Wiel Afbouw die hier de afbouw verzorgt.

045_lee_towers_ossip