Sonate – Den Haag

In het najaar van 2019 is gestart met de bouw van woontorens Adagio en Bolero. De torens maken deel uit van het project Sonate in het Spuikwartier, hartje Den Haag, op de plek waar eerder de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken gevestigd waren. De torens verrijzen op een prominente locatie en daarom is er gekozen voor een kwalitatieve hoogwaardige afwerking.
Een hoog afwerkingsniveau dat binnen wordt voortgezet, zowel in de verkeersruimtes als in de appartementen. De torens bestaan uit 456 huurappartementen en circa 1.500 m2 commerciële ruimte en maken deel uit van de ontwikkeling van het Spuikwartier.

Adagio krijgt een omvang van 1.215m2 BVO commerciële ruimte en 23.700 m2 wonen, waarin 268 twee-, drie- en vierkamerappartementen worden gerealiseerd. Adagio wordt bovenop de bestaande parkeergarage van het voormalige gebouw van de ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken gerealiseerd. De fundering moet daarom door deze garage worden geconstrueerd. Deze aanpassingen zijn eind 2019 gestart en nemen ruim een jaar bouwtijd in beslag. Met zijn 90 meter vormt Adagio het hoogste punt van de ontwikkeling.

Bolero wordt met 18.210 m2 BVO wonen en 285 m2 BVO commerciële ruimte wat kleiner qua omvang en gaat plaats bieden aan 188 twee-, drie- en vierkamerappartementen. De werkzaamheden voor Bolero zijn begin 2020 gestart. Naar verwachting wordt Bolero opgeleverd in het derde kwartaal van 2022 en Adagio in het eerste kwartaal van 2024.

Alle appartementen zullen worden aangeboden in het huursegment. Daarmee levert dit project niet alleen een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van de totale voorraad huurwoningen van Den Haag, maar ook aan de skyline van de stad.

Ignis brandpreventie gaat hier doorvoeringen en sparingen voorzien van brandwerende afdichtingen en tevens de hoofddraagconstructie brandwerend bekleden. Wij werken hier samen met Van de Wiel Afbouw die hier de afbouw verzorgt.

Deze opdracht is ons gegund door Boele & van Eesteren

sonate_stills_fr_02