Toepassingen

Brandwerende afdichtingen

Door het toepassen van brandwerende afdichtingen wordt de brandveiligheid in een pand verhoogt. De open kieren en ruimtes in plafonds, vloeren en wanden maar ook lineaire voegen en leidingdoorvoeringen dienen te worden afgedicht zodat een mogelijke brand zich niet makkelijk kan verspreiden door het pand. De brand blijft gecompartimenteerd en kan makkelijk beheerst worden.

Ignis Brandpreventie heeft ruime ervaring in diverse branches en kunnen altijd een passende oplossing voor u bieden.

Brandwerende bekleding hoofddraagconstructie

Bij het optreden van een brand loopt een staalconstructie risico. Wanneer het staal te heet zou worden, kan het onder de normale ontwerpbelasting dusdanig vervormen, dat de constructie bezwijkt. Stalen liggers van een geïntegreerde vloerconstructie zijn grotendeels door beton omgeven, alleen de onderflens ligt bloot. Door deze onderflenzen van de vloerliggers brandwerend te bekleden wordt de brandwerendheid vergroot. Met een coating of plaatbekleding is het mogelijk om de brandwerendheid van een stalen draagconstructie te verhogen en deze staalconstructie in het zicht te laten.

Een dergelijke bekleding op het staal vertraagt het opwarmen tijdens een brand aanzienlijk. Op deze wijze wordt de tijdsduur tussen het tijdstip van ontstaan van de brand en het tijdstip van bezwijken verlengd. Met een goed ontworpen en aangebrachte bekleding kan het bezwijkmoment worden opgeschoven naar de gestelde eis.

Brandwerende coating hoofddraagconstructie

In tegenstelling tot het bekleden van de staalconstructie, zoals hierboven beschreven, kan het voor komen dat de hoofddraagconstructie, gewenst of ongewenst, in het zicht is gepositioneerd.

Om deze reden kan dan gekozen worden voor het toepassen van een brandwerende coating. Het grote voordeel hiervan is dat deze ook op kleur kan worden afgewerkt met een topcoating zodat de brandwerende coating estetisch uit het zicht valt.

 

 

Brandwerende compartimenteringen

Brandwerende compartimenteringen in een gebouw of woning zijn belangrijk tijdens een brand. Ze zorgen er namelijk voor dat een brand beperkt blijft tot een bepaalde zone en niet overslaat naar een andere ruimte.

Wij leveren en monteren brandwerende scheidingen ten behoeve van wand- en plafondconstructies en deze bieden een bepaalde weerstand tegen vuur waardoor ze gedurende een bepaalde tijd kunnen voorkomen dat de brand via wand en plafond overslaat naar een andere ruimte.

Om vlamoverslag via de buitenlucht ter plaatse van een brandwerende wand onder een plaatstalen dak te voorkomen, dient ook de gevel, dak en dak/wand-aansluiting brandwerend te worden gemaakt. Vaak biedt een vlamscherm hiervoor de oplossing; aan beide zijden van de wand worden vlamschermen aangebracht tegen de onderzijde van het dak.