Sportcampus – Den Haag

De Sportcampus Zuiderpark is een stadion met sportveldencomplex voor zaalsport, strandsporten en andere sporten, die ook binnen worden beoefend, in het Zuiderpark in Den Haag. Het heeft de functie van een topsportcentrum. Het is op de plaats gebouwd waar tot 2007 het Zuiderparkstadion van ADO Den Haag stond.

De sportcampus van 33.000 m², is een ontwerp van de architecten Russ Davenport en Henk Merle van FaulknersBrowns Architects uit het Engelse Newcastle upon Tyne. Het gebouw kenmerkt zich door de asymmetrische ronde vorm en het gebruik van gepolijst roestvrij staal, dat constant van kleur verandert, afhankelijk van het zonlicht, de wolkenpatronen en reflecties van het groen in de omgeving. Op 14 juni 2017 werd het gebouw in gebruik genomen. Het complex werd in 2018 genomineerd voor de prijs van Beste Gebouw van het Jaar in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.

Ignis brandpreventie gaat hier doorvoeringen en sparingen voorzien van brandwerende afdichtingen en tevens de hoofddraagconstructie brandwerend bekleden. Wij werken hier samen met Van de Wiel Afbouw die hier de afbouw verzorgt.

sportcampus-den-haag