LAB42 – Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is begonnen met de realisatie van het nieuwe onderwijsgebouw: LAB42. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.

In LAB42 komen onderwijsruimtes, studieplekken, onderzoeksruimtes, werkplekken, ruimtes voor samenwerking met andere disciplines van de UvA en met externe partijen op het gebied van Artificial Intelligence (AI). LAB42 wordt de internationale hub voor de ontwikkeling van talent op het gebied van digitale innovatie en Artificial Intelligence (AI).  Het gebouw komt tot stand door een samenwerking tussen de UvA, de gemeente Amsterdam en het bedrijfsleven.

Het huidige onderwijsgebouw op Amsterdam Science Park gebouw 904, is door de toename van studenten, personeel, promovendi en nieuwe samenwerkingen te klein geworden voor de hele Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).

Ignis brandpreventie gaat hier doorvoeringen en sparingen voorzien van brandwerende afdichtingen en tevens de hoofddraagconstructie brandwerend bekleden. Wij werken hier samen met Van de Wiel Afbouw die hier de afbouw verzorgt.

lab42