Overhoeks – Amsterdam

Het woonensemble ‘The Twins’ is onderdeel van de ontwikkeling van het Overhoeks gebied aan het IJ in Amsterdam Noord tot een gevarieerd woon- en werkgebied. Het bestaat uit twee gebouwen rondom een gemeenschappelijke binnentuin en is gelegen op een schakellocatie aan de Docklandseweg, het Schegpark en ‘The Strip’.
Blok M (Twins) bestaat uit 2 woongebouwen met ca. 128 huur- en 21 koopappartementen en een ondergrondse garage. De appartementen zijn vanaf 45m2 tot 238m2 groot.
Conceptueel zijn de twee woongebouwen van beneden naar boven zorgvuldig open gespleten. Daardoor ontstaat een getrapte stapeling van buitenruimten rondom de binnentuin: een rijke, vallei-achtige, groene binnenwereld in het hart van het ensemble.
Binnenin beide gebouwen vormt een bijzondere ruimtelijke ontsluiting met natuurlijk daglicht een sculpturale begeleiding van de route naar de individuele woning. Buiten worden de gebouwen robuust omarmd door stevige baksteen raster-gevels met diep liggende gevelopeningen. Het rasterpatroon zorgt voor visuele eenheid tussen de twee gebouwen die samen een karaktervol blok vormen.
Op de begane grond is er ruimte voor commerciële voorzieningen. Er komt ook onder andere een horecagelegenheid.

Ignis brandpreventie gaat hier doorvoeringen en sparingen voorzien van brandwerende afdichtingen en tevens de hoofddraagconstructie brandwerend bekleden. Wij werken hier samen met Van de Wiel Afbouw die hier de afbouw verzorgt.

overhoeks4